Fietscruise Friesland

7-daagse cruise met de Horizon vanaf € 635,- p.p. met prijsgarantie op basis van volpension

Tijdens deze fietscruise passeert u al fietsend de mooiste plekjes die Friesland te bieden heeft. De fietsroutes voeren u door dorpjes langs de Friese meren tot aan het West Friese Hoorn. Geniet onderweg van de prachtige landschappen. Maak ook eens een tussenstop voor een kopje koffie, of een lekker wijntje op één van de vele terrasjes waar u langs komt.

Vertrek: 6 september 2018

Reisinformatie

Donderdag 6 september: Arnhem - Zutphen - Deventer
We heten u van harte welkom aan boord van de Horizon. De bemanning zal zorg dragen voor uw fiets en bagage. Om 9.30 uur gooien we de trossen los en zetten over de IJssel koers naar Zutphen. Hier begint uw eerste fietsroute. Door het Gelders en Overijsels landschap fietst u in uw eigen tempo naar Deventer, waar we ook overnachten. Na het diner heeft u de gelegenheid om de Hanzestad te gaan verkennen. (Fietsafstand ca. 30 km)

Vrijdag 7 september: Deventer - Urk - Lemmer
Deze ochtend genieten we al varend van de omgeving. Aan het eind van de ochtend arriveren we in Urk. Voor de fietsliefhebbers is dit het startpunt van de fietstocht naar de eerste Friese plaats Lemmer. Als u ervoor kiest om met het schip mee te varen kunt u in de namiddag nog een fietstochtje maken in de omgeving van Lemmer naar bijvoorbeeld het Woudastoomgemaal. (Fietsafstand ca. 30 km)

Zaterdag 8 september: Lemmer - Sneek
Na het ontbijt staan de fietsen al aan wal. Een mooie route door de natuur en langs de Friese meren brengt u naar de bestemming van vandaag, Sneek. In de binnenstad treft u mooie en bekende monumenten zoals de Waterpoort, het stadhuis en de Grote kerk. In de cafés en op de gezellige terrassen kunt u even bijkomen van de fietstocht. (Fietsafstand: ca. 55 km)

Zondag 9 september: Sneek - Harlingen
Voor de route naar Harlingen heeft u keuze uit diverse afstanden. Het schip moet via het Prinses Margrietkanaal en Leeuwarden naar Harlingen varen. U heeft voldoende tijd om onderweg te stoppen in één van de vele leuke Friese plaatsjes of om Harlingen alvast te bekijken. Tegen het einde van de middag arriveert het schip in Harlingen. Dit traject kunt u zowel fietsend als varend afleggen. Aan u de keus. (Fietsafstand 35-50 km)

Maandag 10 september: Harlingen - Medemblik - Hoorn
In de ochtend varen we via de Waddenzee terug naar het IJsselmeer en maken we de oversteek naar Medemblik. Hier begint uw fietstocht deels over de dijken van het IJsselmeer naar Hoorn. (Fietsafstand ca. 23-45 km)

Dinsdag 11 september: Hoorn - Utrecht - Wijk bij Duurstede
We verlaten Hoorn al vroeg en maken een korte stop in Utrecht om de fietsen van boord te halen. Het laatste fietstraject van deze cruise begint in Utrecht en zal eindigen in Wijk bij Duurstede, waar het schip ondertussen is aangekomen. (Fietsafstand ca. 28 km)

Woensdag 12 september: Wijk bij Duurstede - Arnhem
Met flink wat kilometers in de benen komt aan deze mooie reis een einde. Om 14.00 uur arriveren wij weer aan de kade in Arnhem en nemen wij afscheid van u.

 

Voor boeking en meer informatie neem contact op met uw dichtstbijzijnde Toerkoop reisburo.