Fietsreis langs de Meren van Karinthië

10-daagse busreis vanaf € 669,-

Deze fietsreis brengt u naar de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk, Karinthië. Tijdens deze reis nemen we u mee naar verschillende bekende meren als de Ossiachersee, Millstättersee en de Wörthersee. Ook fietsen we een stuk van de Lienzer Dolomieten en de Drauradweg; een mooi aangelegd fietspad langs de rivier de Drau. U zult hier ongetwijfeld genieten van een prachtig, afwisselend landschap met hoge bergen en schitterende meren.

 

Hoogtepunten:

  • Rondom de Ossiachersee
  • Over de prachtige Drauradweg
  • Langs de oevers van de Millstättersee
  • Van Villach naar de Wörthersee
  • Langs de uitlopers van de Grossglockner
  • Door de Lienzer Dolomieten

 

Maandag
Heenreis
Uw vakantie begint vandaag! Na een kop koffie rijden we vanuit Zeddam richting Zuid-Duitsland, waar we overnachten en dineren.

 

Dinsdag
Möllbrücke
Vandaag vervolgen we onze weg naar onze vakantiebestemming. Via de mooie natuur van Zuid-Duitsland en Oostenrijk komen we in de middag aan in ons hotel in Möllbrücke, waar we de komende week verblijven.

 

Woensdag
Millstättersee
Vandaag is de keuze aan u, of u maakt een halve ronde langs de Millstättersee (ca. 16 km) of u fietst helemaal om het meer (ca. 34 km). Wanneer u voor de halve route kiest, fietst u langs de noordzijde van het meer via de plaatsen Millstatt en Pesenthein naar Döbriach. Uiteraard heeft u de tijd om een kop koffie op een van de terrassen langs het meer te nuttigen. Kiest u voor de hele ronde om de Millstättersee, dan fietst u via de Sudstrasse naar Döbriach. De zuidoever van de Millstättersee is nagenoeg onbebouwd en biedt voldoende mogelijkheden voor rust- en natuurliefhebbers. Eenmaal aangekomen in Döbriach fietst u via de noordzijde weer terug naar Seeboden.

 

Donderdag
Drauradweg naar Villach
De Drauradeweg is een fietspad van 366 kilometer lang en loopt van Toblach in Italië, helemaal naar Maribor in Slovenië. Vandaag fietsen we over een sectie van deze bijzondere Drauradweg, van Spittal naar Villach (ca. 41 km). Over verharde fietspaden fietsen we tot aan Kellerberg langs de noordzijde van de Drau. We steken bij Kellerberg de Drau over en fietsen over kronkel paden langs de zuidoever rustig in de richting van de stad Villach.

 

Vrijdag
Ossiachersee
Na het ontbijt worden we door de chauffeur naar de Ossiachersee gebracht. Rondom het gehele meer loopt een fietspad, zodat u veilig kunt genieten. We starten onze fietstocht (ca. 30 km) nabij het stadje Annenheim. Behalve Annenheim liggen er rondom het meer nog een aantal bekende plaatsen als: Ossiach, Bodensdorf en Sattendorf. Neem rustig de tijd om de tocht te voltooien, want onderweg zijn er genoeg gelegenheden om even heerlijk aan het water of op een terrasje te genieten van alles wat op en rond de Ossiachersee gebeurt!

 

Zaterdag
Door Lienzer Dolomieten naar Oberdrauburg
Na een goed ontbijt brengt de chauffeur u naar de stad Sillian; in het hart van het Hochpustertal op 1095 meter. Onderweg zijn er diverse mogelijkheden om in de bus naar het hotel te stappen. Lienz op 35 km, Oberdrauburg op 52 km of u fietst naar het hotel op 96 km. Vanaf Sillian start u uw fietstocht over de fraai aangelegde fietspaden naar de stad Lienz (ca. 35 km). Tijdens deze vlakke rit kunt u heerlijk genieten van de schitterende groene omgeving van de Lienzer Dolomieten. U kunt er voor kiezen om van Lienz verder te fietsen langs de Drau naar Oberdrauburg (ca. 52 km). Als u nog energie over hebt kunt u gerust verder fietsen door het dal, waar u ongetwijfeld vele paragliders zult zien, naar het hotel (ca. 96 km).

 

Zondag
Winklern an der Grossglockner
Vanochtend vertrekken we naar het plaatsje Winklern vanwaar weer een schitterende fietstocht op het programma staat. Het Winklern ligt aan de uitlopers van de welbekende Grossglockner, met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. We fietsen oostwaarts door het door groene alpenweiden geflankeerde Mölltall in de richting van de plaatsjes Lainach en Flattach. Genietend van de groene omgeving steken we meerdere malen het kabbelende riviertje over. Na ca. 34 km bereikt u het plaatsje Obervellach waar u lekker een kop koffie kunt nemen. U heeft de mogelijkheid om hier op de bus terug naar het hotel te stappen. Maar u kunt er ook voor kiezen om het laatste stuk, nog ca. 20 km, naar het hotel te fietsen.

 

Maandag
Van Villach naar de Wörthersee
Vandaag starten we onze fietstocht in Villach. Villach heeft een leuke Altstadt rondom Hauptplatz en Kirchenplatz. Langs de Silbersee en de Drau bereiken we de afbuiging naar Velden aan de Wörthersee, een mondaine badplaats. De mooiste restaurants bevinden zich aan de oever van het meer, een ideale plek om even te genieten van al wat er op en om het meer gebeurt. De route leidt ons helemaal langs de noordelijke oevers. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten over het meer, maar ook van de leuke plaats Pörtschach. De route eindigt in het Europapark in het uiterste westen van Klagenfurt.

 

Dinsdag en woensdag
Terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van Möllbrücke en rijden naar Zuid-Duitsland voor de overnachting. De volgende dag komen we aan in Zeddam, waar u tijdens het afscheidsdiner samen kunt nagenieten.

 

Voor boeking en meer informatie neem contact op met uw dichtstbijzijnde Toerkoop reisburo.