Maak kennis met de wereld in één land

18-daagse vliegrondreis door Zuid Afrika vanaf € 2599,- p.p. *

Terug van weggeweest! Deze complete rondreis is een topper onder de Oad rondreizen.

Maak kennis met de Wereld in één Land tijdens deze uitgebreide rondreis, waarin u de mooiste hoogtepunten van Zuid-Afrika bezoekt.
Ga op safari in het beroemde Krugerpark waar u de kans heeft om de zogenoemde ”Big 5” en vele andere dieren te spotten, geniet van de mooie natuur, maak kennis met de lokale bevolking en geniet van heerlijke wijnen en culinaire hoogstandjes in Zuid-Afrika’s beroemde wijnlanden.

Naast de traditionele hoogtepunten bezoekt u tijdens deze reis een aantal minder bekende plaatsen waar een aantal unieke ervaringen u staan te wachten. Indien mogelijk bezoeken we een locale school in de provincie Kwa-Zulu Natal, waar u een inzicht krijgt in het dagelijkse leven voor kinderen op het platteland van Zuid-Afrika.

In het historische Graaff Reinet heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de locale township of om via de ‘Vallei der Verlatenheid’ naar het Camdeboo National Park te maken.

Op weg naar de pittoreske Tuinroute brengen we een bezoek aan een traditionele ‘padstal’, waar u niet alleen heerlijke Zuid-Afrikaanse lekkernijen vindt, maar ook lokaal geproduceerde souvenirs, waarvan de verkoop werkgelegenheid en ondersteuning voor de locale bevolking brengt.

U eindigt deze bijzondere reis in de beroemde Kaapse wijnlanden en Kaapstad, waar een wijnproeverij inbegrepen is en u natuurlijk een bezoek kunt brengen aan de beroemde Tafelberg, Robben Island, pinguïns bij Boulders Beach en Cape Point, het meest zuid-westelijke punt van Afrika.

Vertrek
6 juli, 10 augustus,7 september, 12 oktober, 9 november & 30 november 2018.
Data in 2019 ook reeds beschikbaar.

Hoogtepunten

  • Geniet van de schitterende natuur, lokale cultuur en “Big 5” safari in Zuid-Afrika
  • Bezoek de beroemde highlights zoals het Kruger Park, Drakensbergen, de Wijnlanden en Kaapstad
  • Maak kennis met de lokale bevolking tijdens een bezoek aan de bekendste Township Soweto (South-Western Township)
  • Geniet van unieke ervaringen zoals een bezoek aan een school op het platteland in de provincie Kwa-Zulu Natal
  • Bezoek een ‘padstal’ (Boerderijwinkel) met Zuid-Afrikaanse favoriete lekkernijen en souvenirs geproduceerd door de locale gemeenschap
  • Bewonder de indrukwekkende bergpassen rondom Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad in de Kleine Karoo
  • Ervaar de warme gastvrijheid van Zuid-Afrika

Inclusief

  • Goede middenklasse tot superior hotels, centraal gelegen in de steden en nabij de Nationale Parken.
  • Genoemde excursies en entreegelden zijn inclusief.
  • Deskundige Nederlandssprekende Oad reisleiding.

Dag 1
Amsterdam - Johannesburg
U vertrekt vanaf Schiphol per KLM rechtstreeks naar Johannesburg. Na aankomst volgt de transfer naar ons hotel waar we twee nachten verblijven.

Dag 2
Soweto en Pretoria
Na het ontbijt gaan we naar het bekendste township Soweto. Hier maken we kennis met het dagelijkse leven. We bezoeken o.a. het Hector Pieterson Memorial. Vervolgens terug naar Pretoria voor een rondrit door de fraaie regeringshoofdstad. We bezoeken o.a. het Voortrekkers Monument, de Union Buildings en het Kruger Museum.

Inclusief ontbijt.

Dag 3
Johannesburg - Hazyview
We volgen de schitterende Panoramaroute met fantastische uitzichtpunten. Deze route is voor veel bezoekers aan Zuid Afrika één van de hoogtepunten van de reis. De Blyde River Canyon is één van de langste kloven ter wereld met spectaculaire geologische vormen en de mooiste panorama’s van het land. Het plaatsje Graskop is de toegangspoort tot de canyon met z’n indrukwekkende natuurverschijnselen; God’s Window, Bourke’s Luck Potholes en de Three Rondavels. We verblijven twee nachten in de omgeving van Hazeview.

Inclusief ontbijt.

Dag 4
Krugerpark
Vandaag een volle dag in het Krugerpark! Vanuit de bus hebben we een perfect zicht en vrijwel zeker zien we diverse antilopensoorten, zebra’s, olifanten en giraffes. Met een beetje geluk komen daar nog leeuwen, nijlpaarden, neushoorns en vele andere soorten wild bij. Dit park is één van de grootste attracties van het land. De grote variatie van ‘wildlife’ in combinatie met de uitgestrekte savannes en de lange geschiedenis maken dit park zo speciaal.

Inclusief ontbijt.

Indien u wenst is het mogelijk om een safari per landrover te doen. (optioneel, ca. ZAR 710,00 p.p. incl. picknicklunch, min. 6 pers.)

Dag 5
Krugerpark - Swaziland
Bij de grenspost Jepp’s Reef gaan we de grens met Swaziland over. Net over de grens bezoeken we een cultureel dorp waar we kennis maken met zang, dans en schitterende kostuums die horen bij de Swazicultuur. De rit gaat door een steeds bergachtiger landschap naar Mbabane waar we een typische Swazi Markt bezoeken en waar we ook overnachten.

Inclusief ontbijt.

Dag 6
Swaziland - Hluhluwe
Indien mogelijk brengen we in Swasiland nog een bezoek aan een lokale school. Terug in Zuid Afrika bevinden we ons in Zululand waar we door een glooiend landschap, bezaaid met Afrikaanse dorpjes en lemen hutten, aankomen in Hluhluwe.

Inclusief ontbijt.

In de middag heeft u vrije tijd of kunt u optioneel een 4x4 safari maken in het Hluhluwe Nationaal Park (ca. ZAR 000 p.p. excl. lunch. Dit oudste park van Zuid Afrika is vooral beroemd vanwege de witte neushoorns. Overnachting nabij het park.

Dag 7
Hluhluwe - Drakensbergen
We reizen via Dundee verder naar de schitterende Drakensbergen waar groene valleien worden afgewisseld met hoge bergtoppen. We overnachten in Bergville.

Inclusief ontbijt.

Dag 8
Drakensbergen - Bloemfontein
Via Clarens, het ‘juweel van de Vrijstaat’, gaan we naar Bloemfontein, een echte pioniersstad, gesticht door de Britten in 1846 en later de belangrijkste stad van de Boeren toen de provincie Oranje Vrijstaat werd gesticht. Er is veel erfgoed bewaard gebleven. Onderweg genieten we van het schitterende uitzicht over het bergachtige Koninkrijk Lesotho. We overnachten in Bloemfontein.

Inclusief ontbijt.

Dag 9
Bloemfontein - Graaff Reinet
Vandaag is ter vrije besteding.

Inclusief ontbijt.

Optioneel kunt u deelnemen aan een Township tour incl. lunch (ca. ZAR 500,00 p.p.) of een 4x4 safari in het Camdeboo N.P. en de Valley of Desolation. (ca. ZAR 830,00 p.p.)

Dag 10
Graaff Reinet
Vandaag is ter vrije besteding.

Inclusief ontbijt.

Optioneel kunt u deelnemen aan een Township tour incl. lunch (ca. ZAR 500,00 p.p.) of een 4x4 safari in het Camdeboo N.P. en de Valley of Desolation. (ca. ZAR 830,00 p.p.)

Dag 11
Plettenberg Bay/Knysna
We rijden de Tuinroute, en bezoeken Tsitsikamma Nationaal Park, gelegen aan de kust van de Indische Oceaan. Aansluitend gaat de reis verder naar Plettenberg Bay/Knysna voor twee overnachtingen.

Inclusief ontbijt.

Dag 12
Plettenberg Bay/Knysna
Vandaag is ter vrije besteding.

Inclusief ontbijt.

U kunt vandaag optioneel een boottocht maken om walvissen en dolfijnen te zien (ca. ZAR 750,00, 01/07-10/12) of onder begeleiding een township bezoeken (ca. ZAR 250,00).

Dag 13
Plettenberg Bay - Oudtshoorn
In Knysna maken we nog een stop met uitzicht over de bekende Knysna Heads en het Featherbed natuurreservaat. Dan gaat de reis door naar Oudtshoorn, deze stad ligt in de halfwoestijn Kleine Karoo en is de struisvogelhoofdstad van de wereld. Er staat een bezoek aan een struisvogelboerderij op het programma. We overnachten in Oudtshoorn.

Inclusief ontbijt.

Dag 14
Stellenbosch/Kaapstad
Via de prachtige Route 62 rijden we langs talloze wijngaarden naar Swellendam, een oud stadje gelegen in een prachtig groene vallei. Een kleine oase op zich! Aansluitend rijden we verder naar Stellenbosch of Kaapstad waar we overnachten.

Inclusief ontbijt.

Dag 15
Wijnstreek - Kaapstad
We bezoeken Stellenbosch, één van de oudste plaatsen van Zuid Afrika. In deze universiteitsstad heerst vandaag ook nog een sfeer van vroeger. Het is juist deze combinatie van het ouderwetse, het levendige van een universiteitsstad en de mooie natuur dat Stellenbosch zo bijzonder maakt. We zien hier veel huizen die ook in Nederland hadden kunnen staan, verder zien we ‘ome Samie se Winkel’ aan de mooie Dorpsstraat. U heeft in Stellenbosch tijd om zelf door het dorp te wandelen, wat souvenirs te kopen of te genieten op een terrasje. Uiteraard zal vandaag een bezoek aan een wijnboerderij incl. een wijnproeverij niet ontbreken. Nadat we van diverse wijnen hebben genoten gaan we naar Kaapstad. Deze stad ligt op een schiereiland tussen Tafelberg en Tafelbaai en is één van de mooiste steden ter wereld. Hier verblijft u de komende twee nachten.

Inclusief ontbijt.

Dag 16
Kaaps Schiereiland
Vandaag maken we kennis met het natuurschoon ten zuiden van Kaapstad. Indien het weer het toelaat gaan we via de prachtige kustroute Chapman’s Peak, wellicht wel ’s werelds mooiste weg langs de kust, naar Kaap de Goede Hoop. Deze kaap is het zuidelijkste punt van Zuid Afrika. Ook gaan we naar Boulders Beach in Simonstown, waar kolonies pinguïns leven.

Inclusief ontbijt.

Dag 17
Kaapstad
Deze laatste dag kunt u naar eigen inzicht invullen, uw reisleider kan u hierbij adviseren. Zo kunt u bijvoorbeeld de 1086 meter hoge Tafelberg beklimmen, het symbool van de stad (ca. ZAR 300,00 p.p.). ’s Avonds heeft u de transfer naar de luchthaven van Kaapstad voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 18
Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

 

* Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, beschikbaarheid en/of tikfouten.

 

Voor boeking en meer informatie neem contact op met uw dichtstbijzijnde Toerkoop reisburo.