Maak kennis met kleurrijk China

15-daagse vliegrondreis door China vanaf € 2169,- p.p.

Deze afwisselende Oad reis start in de miljoenenstad Chengdu. Deze stad is vooral bekend vanwege het Chinese nationale symbool: de Pandabeer. In het Panda Onderzoekscentrum staat u oog in oog met deze dieren! Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. U reist verder langs het Terracotta Leger en de Verboden Stad naar de wereldstad Shanghai. U geniet van het ‘Venetië van het Oosten’ en de prachtige natuur van Hangzhou.

Vertrek
27 juni, 8 augustus, 19 september & 31 oktober 2018

Hoogtepunten

 • Panda Onderzoekscentrum in Chengdu
 • Terracotta Leger in Xi`an
 • De Grote Muur
 • Beijing en de Verboden Stad
 • Suzhou: het Venetië van het Oosten
 • Talmende Tuin
 • Lingyin Si Klooster en Westmeer in Hangzhou
 • Metropool Shanghai

Inclusief

 • Goede middenklasse tot superior hotels, centraal gelegen in de steden en nabij de Nationale Parken.
 • Genoemde excursies en entreegelden zijn inclusief.
 • Deskundige Nederlandssprekende Oad reisleiding.

Dag 1
Amsterdam - Chengdu
U vertrekt vanaf Schiphol per KLM rechtstreeks naar Chengdu. Uw Oad reisleiding is aanwezig op Schiphol.

Dag 2
Chengdu
Na aankomst in Chengdu volgt de transfer naar het hotel waar we twee nachten verblijven.

Dag 3
Chengdu
Chengdu is niet alleen de hoofdstad van de provincie Sichuan maar is ook de stad van de reuzenpanda. We gaan naar het Panda Onderzoekscentrum, een zeer succesvol opvangcentrum, om deze dieren te zien. Na de lunch maken we kennis met Chengdu en wandelen onder andere door het zeer levendige Volkspark. Kuanzhai Alley is het historische hart van de stad. U ziet hier traditionele huizen en oud-Chinese theehuizen.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 4
Chengdu - Xi`an
Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Chengdu voor de vlucht naar Xi’an. Na de lunch kunt u Xi’an op eigen gelegenheid bekijken. U kunt een bezoek brengen aan het Provinciaal Museum met een uitgebreide collectie Chinees aardewerk en porselein. In de pagode van de Grote Gans wordt het leven van Boeddha uitgebeeld in kleurrijk jade. We verblijven één nacht in Xi’an.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 5
Xi'an
We bezoeken het wereldberoemde Terracotta Leger. Deze duizenden levensgrote beelden van soldaten zijn in opdracht van de eerste keizer, Qin Sbi Huangdi, vervaardigd en zijn een onderdeel van het mausoleum. Na de lunch staat een bezoek aan de meer dan 1200 jaar oude Grote Moskee op het programma. Deze moskee ligt in de moslimwijk, een sfeervolle wijk met steegjes en levendige marktjes. Aansluitend volgt de transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Beiijng.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 6
Beijing
Na aankomst in Beijing volgt de transfer naar het hotel voor het ontbijt. We brengen een bezoek aan de Tempel van de Hemel in het Tiantan park. Drie overnachtingen in Beijing.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 7
Beijing
We bezoeken de bekendste bezienswaardigheid van China: De Grote Muur. De gehele muur is meer dan 8800 km lang en uiteraard maken we een wandeling over dit immense bouwwerk. Ook brengen we een bezoek aan het Olympisch Stadion, het ‘Birdnest’.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 8
Beijing
We staan vandaag op het grootste plein ter wereld; het Tiananmenplein. Aan dit plein van de Hemelse Vrede ligt ook de Verboden Stad. Meer dan 500 jaar lang was dit de residentie van de Chinese keizers. Na de lunch bezoeken we het Zomerpaleis, de buitenresidentie aan het Kunmingmeer. We zien onder andere de Marmeren Boot, de Brug van de Zeventien Bogen en de Lange Gang, één van langste beschilderde galerijen ter wereld.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 9
Beijing - Suzhou
Vroeg in de ochtend volgt de transfer naar het treinstation voor de exprestrein naar Suzhou, het ‘Venetië van het Oosten’. Na de lunch bezoeken we deze stad van tuinen, kanalen en bruggen. We brengen een bezoek aan de Panmen stadspoort en maken een boottocht over het Grote kanaal.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 10
Suzhou - Hangzhou
Na het ontbijt gaan we naar de Talmende Tuin. Deze klassieke tuin moest volgens de Chinezen de wereld in miniatuur voorstellen. Suzhou is ook het centrum van de zijde-industrie. Het is boeiend om te zien hoe men in één van de zijdefabrieken de mooiste stoffen maakt. We bezoeken één van deze zijdefabrieken. Na de lunch vervolgen we de route naar Hangzhou waar we twee nachten verblijven.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 11
Hangzhou
Hangzhou wordt beschouwd als één van de mooiste steden van China en we maken een boottocht over het romantische Westmeer. Hierna bezoeken we een mooie vallei met theeplantages. Hangzhou is namelijk de thuishaven van één van de bekendste theesoorten van China: de Drakenbron thee. Aansluitend gaan we naar het Lingyin Si klooster en wandelen hier door een prachtig park waar enorme Boeddhabeelden in de 10e eeuw uit de rotsen zijn gehakt. Hoogtepunt hier is het 20m hoge kamferhouten Boeddhabeeld in de Grote Hal, maar ook de 500 bronzen beelden van de volgers van Boeddha zijn erg indrukwekkend.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 12
Hangzhou - Shanghai
Onderweg bezoeken we Wuzhen. Dit stadje met houten huizen aan het water staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Na de lunch reizen we naar Shanghai waar we drie nachten zullen verblijven.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 13
Shanghai
We maken vanmorgen kennis met deze Chinese metropool en culturele centrum van Oost-China. Middenin het oude Shanghai ligt de Yu Yuan tuin, aangelegd in de 16e eeuw. Na een wandeling door deze tuin en door het oude gedeelte van Shanghai genieten we van de lunch in een lokaal restaurant. Vanmiddag maken we een wandeling over de Bund, de sfeervolle oeverpromenade langs de rivier de Huangpu die de stad in tweeën deelt.

Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 14
Shanghai
Vandaag is ter vrije besteding en kunt u Shanghai op eigen gelegenheid bezoeken.

Inclusief ontbijt.

Dag 15
Shanghai - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

 

* Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, beschikbaarheid en/of tikfouten.

 

Voor boeking en meer informatie neem contact op met uw dichtstbijzijnde Toerkoop reisburo.