Noord-Nederland, Emden & Leer

13-daagse cruise met de Poseidon vanaf € 1185,- p.p. met prijsgarantie op basis van volpension

Wilt u het noorden van ons land eens vanaf het water ontdekken? Dan is dit de cruise voor u! Vanaf Arnhem maakt u in dertien dagen een boog door het land langs prachtige plaatsen als Oudeschild op Texel, Franeker, het Duitse Leer, Groningen en Urk. U ziet Nederland zoals u het nog nooit heeft gezien!

Vertrek: 25 juni 2018 & 20 augustus 2018

Reisinformatie

Maandag: Arnhem - Amsterdam
De inscheping van deze reis geschiedt in Arnhem. Zodra iedereen aan boord is verlaten wij Arnhem en zetten koers naar onze hoofdstad Amsterdam. Na het diner heeft u nog de gelegenheid een wandeling te maken naar het centrum.

Dinsdag: Amsterdam - Enkhuizen
De ochtend verblijven we nog in Amsterdam en kunt u een bezoek brengen aan één van de musea of een grachtenrondvaart(*) maken. Tijdens de lunch verlaten we de hoofdstad en gaan we het IJsselmeer op naar Enkhuizen. Naast pittoreske panden herbergt het gezellige centrum van deze stad veel historische gebouwen die herinneren aan de welvarende VOC-tijd.

Woensdag: Enkhuizen - Oudeschild (Texel)
Met een beetje geluk zien we tijdens de oversteek van de Waddenzee naar Texel nog een groepje zeehonden op een zandbank liggen. Indien u ze niet tijdens de oversteek heeft gezien, kunt u ze alsnog bekijken tijdens de excursie in Ecomare(*), het zeehondencentrum op dit eiland. Op Texel meren we aan in de vissershaven Oudeschild.

Donderdag: Oudeschild (Texel) - Harlingen - Franeker
Al vroeg verlaten we het Waddeneiland om koers te zetten naar Harlingen, waar we na de lunch aankomen. De prachtig gerestaureerde pakhuizen aan de havens getuigen nog steeds van de handel met exotische landen. Aan het einde van de middag vervolgen we de reis naar Franeker. U heeft na het diner de gelegenheid om een bezoek te brengen aan deze typisch Friese plaats.

Vrijdag: Franeker - Delfzijl
We hebben een lange maar onvergetelijke vaardag voor de boeg. Via het Van Harinxmakanaal en het Eemskanaal varen wij naar Delfzijl. Het is een bijzondere ervaring om met zo’n groot schip door het Friese en Groningse weidelandschap te varen. Tegen het einde van de middag komen we in Delfzijl aan. Bij deze zeehaven mondt de Eems in de Noordzee uit. Door haar ligging was Delfzijl vroeger een strategisch punt, want vanaf hier kon men de scheepvaart op de Eems naar Duitsland en de handelsroute naar Groningen over het Eemskanaal controleren.

Zaterdag: Delfzijl - Leer
Bij Delfzijl verlaten we Nederland en richten we de steven op het mooie en gezellige Duitse stadje Leer. De oude panden in de voetgangerszone van de Altstadt zijn prachtig onderhouden.

Zondag: Leer - Emden
Vandaag blijven we in Duitsland. Na een paar uurtjes varen arriveren we in de meest westelijke haven van Duitsland, Emden. Het loont zonder meer de moeite om een wandeling door het centrum te maken en neer te strijken op een terras bij één van de vele ijssalons. Vanuit Leer is er een busexcursie naar de bekende Meyer Werft(*). Hier worden immens grote zeecruiseschepen gebouwd en u zult versteld staan van de technische wonderen die hier worden verricht.

Maandag: Emden - Groningen
We varen weer terug naar Nederland en onze bestemming is Groningen, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Groningen heeft van alles te bieden. De stad manifesteert zich als het culturele centrum van Noord-Nederland. Er zijn tal van musea en bezienswaardigheden. Het gezellige centrum, gelegen op zo’n 25 minuten lopen van onze ligplaats, is zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Dinsdag: Groningen - Sneek
Door het Groningse en Friese landschap varen we naar Sneek, ter plaatse ook wel Snits genaamd. Sneek is gelegen aan het Sneekermeer en geniet vooral bekendheid vanwege de smalle grachten, de Waterpoort, de Elfstedentocht en de Sneekweek.

Woensdag: Sneek - Lemmer
Via het Prinses Margrietkanaal komen wij in de loop van de ochtend in Lemmer aan. Het is erg gezellig in deze, gedurende de zomer door watersporters overspoelde, stad. Het, net buiten het centrum gelegen, stoomgemaal is een bezoek meer dan waard.

Donderdag: Lemmer - Urk - Kampen
Al vroeg zetten we koers naar onze volgende bestemming: Urk, de parel van Flevoland. Wanneer u hier over de gezellige kade of door de nauwe steegjes en straatjes (ginkies) wandelt, waant u zich in vervlogen tijden. Vroeger was dit plaatsje een eiland en de oude dorpskom van Urk levert voor de toerist een pittoresk plaatje op. Tijdens de lunch gooien we de trossen los om vervolgens over het Ketelmeer naar Kampen te varen. Hier zullen wij in de loop van de middag afmeren. De historische Hanzestad Kampen is een gezellige stad met veel historische gebouwen. Vanavond nodigt uw kapitein u uit voor het Captains Dinner.

Vrijdag: Kampen - Deventer
Aan het begin van de middag arriveren wij in de volgende Hanzestad, Deventer. Dit is één van de oudste steden van Nederland en er zijn dan ook tal van monumenten die herinneren aan de Hanzetijd. Een ervaren gids loopt met u langs een aantal van deze monumenten(*) en informeert u over alle wetenswaardigheden van deze interessante stad.

Zaterdag: Deventer - Arnhem
Het duurt niet lang meer voordat Arnhem aan de horizon verschijnt. Wij zijn er zeker van dat u heeft genoten van de afwisseling in steden en landschappen. Om 14.00 uur arriveren wij weer in Arnhem.

 

Voor boeking en meer informatie neem contact op met uw dichtstbijzijnde Toerkoop reisburo.