Over de Rijn en Moezel naar Bernkastel

10-daagse cruise met de Statendam vanaf € 820,- p.p. * op basis van volpension

Prijs & vertrekgarantie

Het schip brengt u in alle rust naar prachtige plaatsen langs de Rijn en Moezel, zoals Koblenz, Bernkastel en Cochem. Met als doel u de sfeer te laten proeven in de leuke winkelstraatjes van deze wijndorpjes of een bezoek te brengen aan één van de imposante burchten die het Moezeldal rijk is. Ontspanning gegarandeerd!

Vertrek
28 mei & 13 augustus 2018.

 

Maandag
Arnhem - Krefeld
Om 09.30 uur vertrekken we uit Arnhem en varen door het Ruhrgebied richting Krefeld. Hier zullen we in het begin van de avond arriveren zodat u nog in de gelegenheid bent om een avondwandeling te maken.

Dinsdag
Krefeld - Keulen
Tijdens het ontbijt laten we Krefeld weer achter ons en zetten koers naar Keulen. De torens van de machtige Keulse Dom bepalen het silhouet van deze interessante stad. Er is tijd genoeg om Keulen te ontdekken. U kunt de Dom aanschouwen, één van de vele musea bezoeken, of wandelen door het immens grote winkelcentrum om daarna voldaan neer te strijken op één van de vele terrasjes.

Woensdag
Keulen - Andernach - Winningen
De omgeving verandert zienderogen wanneer wij aan de horizon de toppen van het Siebengebirge zien verschijnen. Onze bestemming van vandaag is Andernach. De stadsmuren stammen hier nog uit de tijd van de Romeinen. In het knusse centrum zijn gezellige winkelstraten. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een mooie busexcursie(*) naar het Ahrdal. Tijdens het diner vervolgen we de reis en varen we, bij Koblenz de Moezel op, door naar Winningen. Hier zullen we overnachten.

Donderdag
Winningen - Zell
Vandaag maakt u kennis met het Moezeldal. De serene rust en de schoonheid waarmee dit gepaard gaat zal iedereen bekoren. De steile berghellingen aan weerszijden van de rivier bieden een prachtig panorama. In de loop van de middag arriveren we in Zell. Hier komt de beroemde witte wijn, de Zeller Schwarze Katz, vandaan. In dit gezellige stadje kunt u heerlijk wandelen of neerstrijken op een terras en genieten van de Moezelwijn.

Vrijdag
Zell - Bernkastel
Na weer een mooie vaartocht over de Moezel komen we na de lunch aan in het schilderachtige Bernkastel. Deze stad is met recht één van de hoogtepunten van deze reis. De karakteristieke Duitse vakwerkhuisjes bepalen hier het stadsbeeld. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een gratis middagexcursie naar de oudste stad van Duitsland, Trier. Deze stad heeft een rijke historie die tot uitdrukking komt in een schat aan bezienswaardigheden. De Porta Nigra is ongetwijfeld de bekendste.

Zaterdag
Bernkastel - Traben-Trarbach
’s Ochtends is het mogelijk om met een treintje(*) een tocht door Bernkastel en de aan de overkant liggende wijnbergen te maken. We vervolgen onze Moezelreis en zetten koers naar Traben-Trarbach. Ook in dit plaatsje staat de wijnbouw centraal. Door de aanwezigheid van de verschillende geneeskrachtige bronnen is het ook een officieel erkend kuuroord.

Zondag
Traben-Trarbach - Cochem
Vanochtend varen we naar de druk bezochte toeristenstad Cochem waar we de rest van de dag zullen doorbrengen. Hier is genoeg te beleven. Pittoreske straatjes en steegjes uit vervlogen tijden, met vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur.

Maandag
Cochem - Koblenz
Geniet nog even van de mooie omgeving van de Moezel. Rond het middaguur verlaten we de Moezel en arriveren we bij Koblenz. Een stad met voor ieder wat wils is. De binnenstad herbergt gezellige terrassen en leuke winkels. Aan de overkant van de rivier staat de imposante vesting Ehrenbreitstein.

Dinsdag
Koblenz - Düsseldorf
Met de stroom mee varen wij langs o.a. Bonn en Keulen naar Düsseldorf. In Düsseldorf kunt u naar hartenlust rondkijken in het nabijgelegen centrum. Ook is er een stadsrondrit(*) met aansluitend gelegenheid tot winkelen.

Woensdag
Düsseldorf - Arnhem
De laatste dag van deze reis is aangebroken. Om 14.00 uur leggen wij in Arnhem de loopplank voor u uit en is het helaas weer tijd om afscheid te nemen.

 

* Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, beschikbaarheid en/of tikfouten.

 

Voor boeking en meer informatie neem contact op met uw dichtstbijzijnde Toerkoop reisburo.