Over de Rijn en Moezel naar Cochem

6-daagse cruise met de Azolla en Salvinia vanaf € 485,- p.p. * op basis van volpension

Prijs & vertrekgarantie

Van de indrukwekkende Keulse Dom tot de burcht Thurant in Alken of de Reichsburg in Cochem, u geniet volop van de mooiste bouwwerken in het prachtige Duitse landschap. En natuurlijk is er voor de wijnliefhebber ook van alles te zien en te proeven. U komt vol prachtige indrukken weer terug in Nederland!

Vertrek
9 en 16 juli, 6 augustus, 17 september & 1 en 15 oktober 2018.

 

Maandag
Arnhem - Düsseldorf
Om 09.30 uur laten we Arnhem achter ons en naderen al snel de Duitse grens. Op de eerste dag van deze bijzondere reis varen we naar Düsseldorf.

Dinsdag
Düsseldorf - Bonn - Andernach
Al vroeg varen we weg uit Düsseldorf. Bij Keulen passeren we de grootste kathedraal van Duitsland. De 157 meter hoge torens zijn reeds van ver te zien. Na de lunch meren wij af in Bonn, de geboortestad van Beethoven. U heeft tot het einde van de middag de tijd om de stad te bezichtigen. Tijdens de reis naar Andernach verrijzen de uitlopers van het machtige Siebengebirge aan de horizon. Voordat wij in Andernach arriveren kunt u nog meedoen aan een gezellige bingoavond.

Woensdag
Andernach - Cochem/Alken
Wij zijn al voor het ontbijt vertrokken en na het ronden van de Deutsche Eck zien we het Moezeldal. Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile, met wijngaarden bedekte, hellingen aan weerszijden van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. In Cochem heeft u vanaf de hoog gelegen Reichsburg een prachtig uitzicht over het rivierdal. Cochem is een toeristenplaats bij uitstek en in het drukke centrum is dan ook van alles te beleven. De Salvinia vaart aan het begin van de avond naar het liefelijke plaatsje Alken. Onderweg geniet u van het heerlijke Captains Dinner. De Azolla overnacht in Cochem.

Donderdag
Cochem/Alken - Remagen
In Alken domineert aan stuurboordzijde de burcht Thurant het schitterende panorama. Een bezoek aan de 300 jaar oude gewelven wijnkelder en de beeldschone St. Michaelskapel zijn zeker de moeite waard. ’s Middags kunt u vanuit Alken deelnemen aan een interessante busexcursie(*) door de omgeving. Het schip vaart ondertussen verder naar het aan de Rijn gelegen stadje Remagen. De Apollinariskirche boven het stadje is ontworpen door dezelfde architect als die van de Keulse Dom. De prachtige villa’s langs de Rijn geven Remagen een voorname aanblik. In Remagen komen de passagiers die hebben deelgenomen aan de excursie weer aan boord.

Vrijdag
Remagen - Keulen - Duisburg
Al vroeg in de ochtend komen we in Keulen aan. U heeft ruim de tijd om de bekende kathedraal te bezoeken of een wandeling te maken door de nabijgelegen Altstadt. In de loop van de middag varen we verder naar het noorden. We overnachten in Duisburg.

Zaterdag
Salvinia: Duisburg - Emmerich - Arnhem
Azolla: Duisburg - Arnhem

Voordat wij de grens met Nederland over varen maakt de Salvinia nog een korte stop in Emmerich. Hier heeft u nog de gelegenheid om het centrum te verkennen. In deze plaats vindt u niet ver van het schip een leuke winkelpromenade. De Azolla vertrekt iets later uit Duisburg. Beide schepen komen rond 14.00 uur in Arnhem weer aan waar wij afscheid van u nemen.

 

* Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, beschikbaarheid en/of tikfouten.

 

Voor boeking en meer informatie neem contact op met uw dichtstbijzijnde Toerkoop reisburo.