Over de Rijn naar Rüdesheim

6-daagse cruise met de Azolla en Salvinia vanaf € 500,- p.p. * op basis van volpension

Prijs & vertrekgarantie

Altijd al eens een wijnkelder willen bezoeken? Op deze reis heeft u de gelegenheid! En dat niet alleen. U ontdekt nog veel meer monumentale gebouwen en oude nederzettingen die u eeuwen terug in de tijd brengen. Bijvoorbeeld in de eindbestemming Rüdesheim, waar de Kelten een nederzetting hadden en in de Romeinse tijd al wijn werd verbouwd. De gezellige Drosselgasse is een belevenis op zich!

Vertrek
14 mei, 2 juli, 17 september & 1 oktober 2018.

 

Maandag
Arnhem - Düsseldorf
Na een hartelijk welkom aan boord vertrekken wij om 09.30 uur uit Arnhem. Het duurt niet lang voordat wij ons in Duitsland bevinden. Wanneer we door het bedrijvige Ruhrgebied varen, heeft u ruimschoots de gelegenheid om kennis te maken met de andere passagiers. In de loop van de avond arriveren wij in Düsseldorf.

Dinsdag
Azolla: Düsseldorf - Königswinter - Andernach
Salvinia: Düsseldorf - Bonn - Andernach

Al voor het ontbijt vervolgen wij onze tocht. Onderweg varen wij langs de imposante torens van de Keulse Dom en de voormalige regeringsgebouwen van Bonn. De Salvinia maakt in Bonn haar eerste stop. In het centrum staan vele monumentale panden waaronder het geboortehuis van de beroemde Ludwig van Beethoven. De Azolla vaart door naar Königswinter, gelegen aan de voet van het Siebengebirge. De bekende Drachenfels, die hoog boven de stad gelegen is, biedt u een prachtig uitzicht. Een tandradbaan brengt u naar boven. Aan het begin van de avond vervolgen wij onze reis naar Andernach.

Woensdag
Andernach - Rüdesheim
We laten Andernach achter ons en genieten vandaag, in het romantische Rijndal, van een prachtige omgeving. De vele burchten en de imposante Loreley maken van deze dag een fantastische belevenis. Rüdesheim heeft u van alles te bieden waaronder het Niederwalddenkmal en de wereldberoemde Drosselgasse. Een wandeling door dit gezellige straatje mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan deze plaats. Aan boord kunt u zich inschrijven voor een excursie(*) naar Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett. Hier bevindt zich de grootste collectie nog spelende mechanische muziekinstrumenten ter wereld.

Donderdag
Rüdesheim - Boppard - Koblenz
Al bijtijds meren we af in de keltische nederzetting Boppard, gelegen in het wijngebied de Bopparder Hamm. Een wandelpromenade leidt u naar de oude stadskern. De veelal historische bouwwerken huisvesten leuke winkeltjes en gezellige Bierstuben. Na de lunch kunt u deelnemen aan een busexcursie(*) door de omgeving. Het schip verlaat tegelijkertijd Boppard en zet koers naar de handelsstad Koblenz, centraal gelegen aan de Rijn en Moezel. In Koblenz komen de bussen van de excursie weer bij het schip. De meeste winkels in Koblenz blijven op donderdag langer geopend.

Vrijdag
Koblenz - Linz - Duisburg
Vanochtend maken we een stop in Linz, dat gelegen is tegenover de monding van de Ahr. Linz wordt ook wel de Bonte Stad genoemd vanwege de felgekleurde vakwerkhuisjes in het centrum. Zorg dat u niet te lang in de Altstadt blijft hangen, want rond het middaguur lichten we het anker en gaan we stroomafwaarts langs o.a. Keulen en Düsseldorf. Vanavond overnachten wij in Duisburg.

Zaterdag
Salvinia: Duisburg - Emmerich - Arnhem
Azolla: Duisburg - Arnhem

Voordat wij de grens met Nederland over varen maakt de Salvinia nog een korte stop in Emmerich. Hier heeft u nog de gelegenheid om het centrum te verkennen. In deze plaats vindt u niet ver van het schip een leuke winkelpromenade. De Azolla vertrekt iets later uit Duisburg. Beide schepen komen rond 14.00 uur in Arnhem aan waar wij afscheid van u nemen. Tot ziens!

 

* Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, beschikbaarheid en/of tikfouten.

 

Voor boeking en meer informatie neem contact op met uw dichtstbijzijnde Toerkoop reisburo.