Vierlandencruise naar Basel

13-daagse cruise met de Da Vinci en Rembrandt van Rijn vanaf € 1280,- p.p. * op basis van volpension

Prijs & vertrekgarantie

Van de indrukwekkende Keulse Dom tot de burcht Thurant in Alken of de Reichsburg in Cochem, u geniet volop van de mooiste bouwwerken in het prachtige Duitse landschap. En natuurlijk is er voor de wijnliefhebber ook van alles te zien en te proeven. U komt vol prachtige indrukken weer terug in Nederland!

Vertrek
24 mei, 29 juni & 16 augustus 2018.

 

Donderdag/vrijdag
Arnhem - Düsseldorf
U bent vanaf 16.00 uur welkom aan boord. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en zetten koers naar Düsseldorf. Na het diner zal de muzikant in de lounge zorgen voor een gezellige avond.

Vrijdag/zaterdag
Düsseldorf - Königswinter
Al voor het ontbijt komen we in Düsseldorf aan. Hier kunt u in het centrum naar hartenlust winkelen. Terwijl we onze reis vervolgen en langs o.a. Keulen en Bonn varen, zal er ’s middags in de lounge een High Tea worden geserveerd. Het is al laat wanneer we in Königswinter arriveren. Hier zullen we de nacht doorbrengen.

Zaterdag/zondag
Königswinter - Koblenz
Onderweg naar onze volgende bestemming wordt de omgeving steeds mooier. Na de lunch meren we af in Koblenz, gelegen aan de monding van de Rijn en Moezel. De Altstadt is niet ver lopen en heeft vele winkelstraten en terrassen.

Zondag/maandag
Koblenz - Boppard - Rüdesheim
De hoog boven de rivier gebouwde burchten en kastelen én de veel besproken Loreley zorgen deze dag voor een schitterend panorama. Al vroeg varen wij naar het wijnstadje Boppard voor een korte stop. Zodra we de Loreley zijn gepasseerd komt onze volgende bestemming in zicht: Rüdesheim. Deze geliefde toeristenplaats heeft van alles te bieden. Een rondrit(*) door de wijngaarden van Rüdesheim of met de kabelbaan naar het uitzichtpunt bij het imposante Niederwalt Denkmal. Het is allemaal de moeite waard. Ook de verschillende Weinstuben in de beroemde Drosselgasse bieden de hele dag volop vertier.

Maandag/dinsdag
Rüdesheim - Speyer - Germersheim
Met weemoed verlaten wij Rüdesheim en zetten koers naar Speyer. De majestueuze Dom in het centrum is de grootst bewaard gebleven kathedraal in Romaanse stijl. Ook een bezoek aan het techniekmuseum is zeker de moeite waard. Tijdens het diner varen wij door naar Germersheim.

Dinsdag/woensdag
Germersheim - Straatsburg - Breisach
Zonder dat u het heeft gemerkt zijn wij vroeg in de ochtend uit Germersheim vertrokken. Vandaag ruilen we Duitsland in voor Frankrijk om een bezoek te brengen aan Straatsburg. De prachtige gebouwen getuigen van een rijke historie en het zal u dan ook niet verbazen dat juist deze stad dient als zetel van het Europees Parlement. Een gratis pendelbus(*) brengt u van het schip naar het centrum van deze prachtige stad.

Woensdag/donderdag
Breisach - Basel
Terwijl u geniet van het ontbijt arriveren we in Breisach. Hier staan de bussen klaar voor de dagexcursie(*) naar Zwitserland. Na het ontbijt vertrekken de bussen voor deze prachtige tour die u de allermooiste stukjes van Zwitserland laat zien. Later deze dag zal het schip aankomen in Basel, waar ook de deelnemers van de dagexcursie aan boord zullen komen.

Donderdag/vrijdag
Basel - Breisach
Basel ligt aan weerszijden van de Rijn, op de linkeroever ligt Groot Basel en op de rechteroever Klein Basel. De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door zeven bruggen, waarvan één spoorbrug. De Mittlere Rhein Brücke is de bekendste brug. Groot Basel herbergt het historische stadscentrum waar de 12e eeuwse Münster beeldbepalend is. In deze prachtige kerk vindt u het graf van Erasmus. De Marktplatz met het gotische stadhuis en jugendstilpanden behoort tot de belangrijkste pleinen. U heeft nog tot de lunch om deze interessante stad te verkennen. We varen ‘s middags weer terug naar Breisach, waar wij aanleggen om te overnachten.

Vrijdag/zaterdag
Breisach - Kehl
Recht tegenover de plaats Straatsburg ligt het grensstadje Kehl. Hier meren wij af bij het park dat jaren terug werd gebruikt voor de Bundesgartenschau en waar nog diverse mooie en bijzondere kunstwerken te bezichtigen zijn.

Zaterdag/zondag
Kehl - Mannheim
We richten nu de steven op Mannheim. Op de kilometers lange winkelpromenade is het altijd een drukte van jewelste.

Zondag/maandag
Mannheim - Andernach
De talrijke burchten en kastelen laten een onvergetelijke indruk achter. Onze bestemming Andernach heeft een gezellig centrum met smalle straatjes en vele winkeltjes. De stadsmuren, die nog grotendeels intact zijn, stammen uit de tijd van de Romeinen.

Maandag/dinsdag
Andernach - Keulen - Emmerich
Tegen het einde van de ochtend komen de grote steden weer in het zicht. Als we Bonn voorbij zijn gevaren, duurt het niet lang meer voordat we in Keulen zijn. De veelzijdige stad biedt tal van bezienswaardigheden. Een bezoek aan een museum, de Dom van Keulen of gewoon een wandeling door de Altstadt zijn enkele voorbeelden van wat u vanmiddag kunt ondernemen.

Dinsdag/woensdag
Emmerich - Arnhem
Al vroeg arriveren we in Emmerich voor een korte stop. Zodra we Emmerich weer verlaten kunt u genieten van een heerlijke champagnebrunch. Na het passeren van de grens komen we om 12.00 uur in Arnhem aan waar we afscheid van u nemen.

 

* Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, beschikbaarheid en/of tikfouten.

 

Voor boeking en meer informatie neem contact op met uw dichtstbijzijnde Toerkoop reisburo.