Wandelen in Zuid-Tirol en Dolomieten

10-daagse busreis vanaf € 799,-

Zuid-Tirol, de meest noordelijke provincie van Italië leent zich uitstekend voor een wandelreis. Het geweldige landschap van de regio is afwisselend en varieert van bergen met alpenweiden tot wijngaarden, Mediterrane palmbomen en Cipressen. Ook bevindt zich het ruige berglandschap van de indrukwekkende Dolomieten zich in deze regio. Daarbij heeft Zuid-Tirol meer dan 300 zonnige dagen per jaar, een grote kans op heerlijk wandelweer dus!

 

Hoogtepunten:

  • Hoge toppen van Cimon della Pala en Mulaz
  • Wandelingen met uitzicht op de Dolomieten
  • Prachtig bergmassief bij het Adolf Munkel-pad
  • Zonnig hoogplateau bij Schermoos
  • Bijzondere Ritten aardpiramiden

 

Maandag
Heenreis
Vandaag vertrekken we na de koffie in Zeddam naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

 

Dinsdag
Aankomst Ora
Vandaag rijden we door Beieren en over de Brennerpas naar onze bestemming Ora, waar we in de middag arriveren.

 

Woensdag
Wandeling Castellaz (ca. 12 km / 3,5 uur)
Na het ontbijt rijden we naar de Rollepass. Waar onze wandeling van vandaag begint. Na ongeveer 20 minuten bereiken we de berghut Capanna Cervino. Vanaf hier heeft u al een schitterend uitzicht over de bergkam met puntige, ruige rotsen. We lopen over een goed begaanbaar pad. Na ongeveer een uur bereiken we de top van de Castellaz, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog zelfs gevochten is. Na een pauze op de top, met een geweldig uitzicht, dalen we af me een prachtig zicht op de toppen van de Cimon della Pala en de Mulaz. Na ongeveer 1,5 uur bereiken we de parkeerplaats waar de bus op ons wacht. Ook kan gekozen worden voor een kortere route, ca. 1 uur korter.

 

Donderdag
Cisles Höhenweg (ca. 9 km / 3,5 uur)
Vanuit ons hotel rijden we via Bolzano naar Santa Cristina in Valgardena, waar we met de Col Raiser lift de berg op gaan (ca. €13 per persoon)! Eenmaal boven aangekomen is het al genieten geblazen van het prachtige uitzicht over de ruwe grijze bergen en groene weiden. We lopen richting de Troierhut, die we na ongeveer 45 minuten bereiken. Hier kunt u uiteraard uitrusten en genieten van de omgeving. We lopen door naar de volgende hut, namelijk de Pieralongia hut, waar we een langere pauze houden. Na ongeveer 1,5 uur bereiken we de Regensburger hut. Vanaf hier kunt u naar het dalstation lopen. Ook vandaag kunt u voor een kortere route kiezen, ca. 1 uur korter.

 

Vrijdag
Adolf Munkel-pad (ca. 9 km / 3 uur)
Vandaag lopen we het Adolf Munkel-pad, een van de meest indrukwekkende wandelroutes in de Dolomieten. De gevarieerde flora en het ruige berglandschap zijn de belangrijkste trouven van deze route. We beginnen vanaf de Zanser Alm, vandaar wandelen we richting Tschantschenon, waar we het Adolf Munkel-pad betreden en naar de Gschnagenhardt-Alm en de Geisler alm lopen. Tussen de bomen door vangt u al blikken op van de bergen, maar aangekomen op de uitgestrekte Alm zult u echt uw ogen uitkijken op het gigantische bergmassief. Via de Dusler Alm lopen we terug naar Zans.

 

Zaterdag
Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag. Neem bijvoorbeeld een duik in het heerlijke zwembad bij het hotel.

 

Zondag
Jenesien – Salten (ca. 10,5 km / 3 uur)
We rijden na het ontbijt via Bozen en Terlano naar Meltina. Bij Schermoos beginnen we onze wandeling over het zonnige hoogplateau en lopen naar het Sint Jakob kerkje. Het lijkt wel of de tijd stil is blijven staan, zo ongerept is de natuur op de 2000 meter hoog gelegen bergeweide op de Tschögglberg. We wandelen rustig, genietend van de omgeving over de vlakte. Via Gasthof Edelweiss lopen we over de Europese wandelweg E5 richting onze bus.

 

Maandag
Ritten Aardpiramiden (ca. 12 km / 3 uur)
Na het ontbijt rijden we naar Oberbozen, van waar we onze wandeling starten. Vandaag lopen we voornamelijk door bossen, heerlijk als de zon volop schijnt. Vandaag zien we de bijzondere aardpiramiden van Ritten. De aardpiramiden zijn ontstaan door erosie op plaatsen waar gletsjers in de ijstijd leem hebben afgezet. Onder de grote stenen blijft de leem beschermd tegen regen, waardoor aardzuilen ontstaan die bij elke regenbui hoger worden. Na de wandeling nemen we het historische treintje vanuit Klobenstein terug naar Oberbozen (kosten ca. €3).

 

Dinsdag en woensdag
Terugreis
Na het ontbijt zetten we weer koers naar het noorden en onderweg valt uiteraard nog veel te genieten van afwisselende uitzichten. We dineren en overnachten in Zuid-Duitsland. De volgende dag rijden we in de vroege ochtend terug naar Nederland. Na aankomst in Zeddam staat er nog een afscheidsdiner voor u klaar.

 

Voor boeking en meer informatie neem contact op met uw dichtstbijzijnde Toerkoop reisburo.